torstai 15. kesäkuuta 2017

Alkukesä on loistavaa kesäteatteriaikaa? Onko?




Suomen kesä on niin ihana - lämmin ja kaunis, mansikat tuoksuu, heinä kasvaa, ihmiset kulkee kepeissä vaatteissa ja kaikilla on niin rento kesämieli..... Oikeesti vai?
No ei.... vettä sataa, tuulee järjettömän kovin, teltat hajoo, ihmiset yrmistelee kodeissaan peittojen alla villasukat jalassa, rakeita tulee aina välillä lumisateitten välissä.... lämpötila on just ja just nollan yläpuolella... päivisin! Sormet jäätyy ilman hanskoja...

Ja kuka hullu siellä kylmässä  tekee teatteria? No suomalainen teatteri-intoilija jonka rakkain harrastus nyt vaan sattuu olemaan kesäteatterin tekeminen. Jolla ne villasukat on piilossa korkokengissä ja sauna on valmiina lämmittään sen hullun harrastajan joka ilta harjoituksissa tai esityksissä jäätymisen jälkeen.

Ja aina välillä joku rohkea puolihullu löytyy sinne katsomon puolellekin. Istumaan vilttien alle,
hytisemään kylmässä nauttiakseen loistavasta esityksestä. Jonka ne ihan hullut harrastajat tekevät tosissaan ja täydellä sydämellä!

Suomalainen ilmasto ei ehkä aina tue teatterintekemistä ulkona mutta suomalainen luonteenlaatu sitäkin paremmin! Ääriolosuhteet, ääriluonnonilmiöt ja ääritilanteet tuovat esiin sen suomalaisuuden perustan joka on niin täydellisen ihanaa: sitkeyden, huumorintajun, peräänantamattomuuden ja tilannekomiikantajun. Parhaat naurut on naurettu 'bäkstagella' umpijäässä kun mikään ei toimi, suurin yhteenkuuluvuudentunne tunnettu rankkasateessa kun näytelmä vaan rullaa eteenpäin likomärkien näyttelijöiden viedessä roolejaan täysillä eteenpäin. Ja paras rentoutuminen on se tunne saunanlauteilla raekuuroisen harjoituksen jälkeen kun taas on selvitty!

Nyt taas kyllä tuntuu, ettei mikään saa lopettamaan tätä hullua harrastusta - päinvastoin!! Kiitos taas kaikki ystävät - ihan ja/tai vähän hullut:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti