torstai 21. helmikuuta 2019

Itsensä haastaminen, haasteiden ylittämistä......

Meillä oli jälleen talviteatteria helmikuussa. Näytelmä siis esitetään ulkona, oli keli mikä tahansa. Yleisö istuu heinäpaalien päällä ja kietoutuu toppavaatteisiin ja viltteihin pysyäksesen lämpimänä. Näyttelijät lastaavat esiintymisasujensa alle niin monta alusvaatekertaa kun vaan saa mahtumaan ja
yleensä peruukit lämmittävät päätä. Vaikka näytelmä on kirjoitettu aina vähän kesäteatteria lyhyemmäksi ehtii vilu varmasti hiipiä varpaisiin joka esityksessä. MUTTA.

 Tunnelma on lämmin ja innostus käsinkosketeltavaa - niin yleisö kuin esiintyjätkin löytävät tilanteesta taikaa - Suomen talvi on niin kaunis ja arvaamaton, että kokemus jää varmasti mieleen!

Pakkohan sitä oli kysyä näyttelijöiltä, että mikä ihme saa heidät tekemään teatteria yleensä ja varsinkin näin karuissa olosuhteissa:) Kyllähän he myönsivät, että kylmän pelko on todellinen - yli 20-asteen pakkanen kummitteli unissa jo etukäteen- onneksi sitten noin nollakeli yllätti iloisesti esityksissä!

Mutta syy näyttämölle nousemiseen oli selvä: itsensä ylittäminen, rajojensa ylittäminen, epämukavuusalueelle meneminen. Ja se loistava ilontunne kun joku yleisöstä innostuu ja nauttii esityksestä.  Luonnollisesti teatterissa myös kehittyy esiintyjänä ja itsetuntemus kasvaa.

Vaikeinta lavalle nousemisessa taas oli - liukas jää!!! Aika luonnollista kun talvikeleistä puhutaan! Toki myös vuorosanojen opettelu oli haasteellista - harrastajanäyttelijöillä kun on niin paljon muutakin elämää kuin teatteri!

Kaikenkaikkiaan ohjaajana olen tyytyväinen ja onnellinen - esitykset meni hienosti, yleisöä sitten loppujen lopuksi riittävästi ja kaikki näyttelijät kehittyivät prosessin myötä. Sehän tässä työssä on se loistavin juttu - se kun ihmiset tulevat enemmän itsensä kaltaisiksi ja ymmärtävät lopulta elämääkin paremmin. Kiitos taas kaikille!!!!!!!
Tässä meidän tämän talven jengi - Helena Perho, Päivi Eronen ja Ensi Kulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti