maanantai 27. huhtikuuta 2020

Ei enää ikinä teatteria???

Eihän kukaan ole koskaan edes osannut kuvitella tilannetta missä teatterin tekeminen Suomessa kiellettäisiin. Ei edes hurjimmissa kuvitelmissaan! Ei edes villeimmissä unissaan. Ei Suomessa. Ei demokraattisessa maassa missä voimassa on sananvapaus ja kokoontumisen vapaus ja kaikki muutkin mahdolliset vapaudet.

Mutta sitten Korona.
Mutta sitten karanteenit.
Mutta sitten kokoontumiskielto.
Mutta sitten pelko kuolemasta.

Hetkessä Suomikin lamaantui tämän karmean taudin voimasta. Muutamassa päivässä maailma sellaisena kuin me sen tunsimme katosi.

Super-kesän odotukset romahtivat epätietoisuudeksi ja ahdistukseksi.
Tai ehkä pahinta on ollut juuri se, että ahdistuneeksi ei ole saanut tunnustautua. Että se, jos myönnät olevasi peloissasi ja epätoivoinen ja kärsiväsi painajaisista olet petturi. Epäkelpokansalainen ja sinun täytyisi hallituksenkin ohjeilla olla iloinen ja positiivinen ja luova ja idearikas ja ja ja ....

Mutta kyllähän se jäätävä ahdistus ja pelko siitä, että koko kesänä emme pääse tekemään sitä mitä rakastamme nostaa päätään. Vaikka yritän olla miten rauhallinen ja nauttia tästä lisääntyneestä vapaa-ajasta ja keväästä. Mutta kaikki tietävät etten minä ole kevät ihminen! Tavallinen kiireinenkin kevät on minulle aina raskasta aikaa ja nyt kun kiire on poissa olen todella epätoivonen. Missä on se rauhoittava pimeys ja räntäsade?

Mutta kerään itseni joka aamu, ja päätän, että minä selviän. Pakkohan se on. Joka päivä päätän olla ajattelematta  sitä mahdollisuutta, että kesällä 2020 ei tehdäkään kesäteatteria. Me harjoittelemme, käytämme digimaailman meille suomia mahdollisuuksia ja kokoonnumme digilaitteidemme äärelle säännöllisesti harjoittelemaan ja valamaan toisiimme toivonkipinöitä.

Mutta kaipaamme toisiamme.
Kaipaamme teatteriperhettämme.
Kaipaamme sähäkkää harjoittelua.
Kaipaamme kaikkea. Niinkuin muutkin ihmiset.
JA jaksamme. Ja uskomme tulevaisuuteen. Kaikesta huolimatta!


1 kommentti:

  1. This too shall pass. Hyvä kirjoitus. Ei tämä näin voi jatkua.

    VastaaPoista