torstai 11. toukokuuta 2017

Yks tykkää äidistä....

Otsikko on lohdullinen minulle, joka olen sekä äiti, tytär että isoäiti - joku varmasti tykkää! Se on hieno juttu se, sillä jokaisen ohjaajan / käsikirjoittajan tavoin taas tähän aikaan vuodesta epäilen kaikkien tykkäämistä - kuka tumpelo minun käski taas kirjoittaa näytelmä! Eihän tästä voi kukaan tykätä!!!

Mutta onneksi joku tykkää. Siitä olen ihan varma. Yhtä varma kuin siitäkin, ettei joku tykkää. Joku ei tykkää kun on niin vähän näyttelijöitä (tasan kuusi). Ja joku tykkää kun ei oo ihan valtavasti näyttelijöitä (edelleen ne kuusi). Ja minä tykkään kun on niin loistavat näyttelijät (siis ne viisi, itsestäni en ole ihan varma:))


Tässä me neljä viimeksi lumisateessa harjoitelleet
Tässä näytelmässä meitä  naisia on myös kolmessa polvessa- on mammaa, Unelmaa ja Alinaa ja meitä muita. Ja varmasti meistä joku ärsyttää ihan kamalasti. Ja joku meistä ihastuttaa ihan mahdottomasti. Ja lähes kaikki tulevat olemaan meistä erimieltä keskenään. Ja joku miestä puhuu liian nopeasti. Ja joku toinen ei katsonut tarpeeksi yleisöön. Ja kolmannella oli ihan kamalat vaatteet. Ja neljännellä oli loistava puku. Ja viides ei muuten vaan ollut rooliinsa sopiva. (se yksi mies pääsee vähemmällä arvioinnilla - sitä käy varmaan vähän sääliksi kun se on ainut!!)


Mutta se on varma, että lähes jokaisella teatterissa kävijällä tulee olemaan meistä selkeä mielipide. Ja niin kuuluukin olla. Siihenhän me pyrimme. Yritämmekin herättää tunteita. Kuka tätä muuten tekisi?
Yritämme roolisuorituksillamme herättää katsojan pohtimaan niitä asioita joita näytelmällä haluamme nostaa esille - ja näin tehdessä asetamme itsemmekin arvostelulle alttiiksi.

Ja koska näyttelijöitä on vain kuusi, joutuu jokainen meistä kantamaan aika ison vastuun omilla harteillaan. Jokainen meistä joutuu rohkeasti kantamaan tätä herättelyn 'taakkaa' ja vastaamaan kuitenkin sitten omilla kasvoillaan yleisön kritiikkiin. Mutta näin saa myös sitten vastaanottaa kehut:)!!

Rehellisesti täytyy myöntää, että oikeesti tässä vaiheessa tykkään valtavasti meidänkin näytelmästä - yleensä tykkään, niitä näytelmiä on aika vähän mistä en tykkää - enkä kehtaa nyt tähän laittaa niistä listaa!! Reippaasti käymme rekkain alle - on nyt meidän tunnuslauseemme - rinta rottingilla, syteen tai saveen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti