perjantai 15. kesäkuuta 2018

Totuus kesäteatterin tähdistä

Nyt on taas aivan pakko avautua tärkeästä asiasta. Olen tänä kesänä ohjannut tasan kymmenen (10) vuotta kesäteatteria ja saanut selkeän käsityksen siitä, mistä kesäteatterin menestys johtuu. Todellakin. 

Meillä oli omista näytöksistä yksi vapaailta ja menimme luonnollisesti kesäteatteriin silloinkin. Aurinkoinen sää ja luonnonkaunis teatterimiljöö lupailivat hyvää kokemusta. MUTTA!!! SE ratkaiseva palanen melkein pilasi koko illan!!! Viime vuonna taas menimme samoin vapaailtana toiseen kesäteatteriin karmeassa sateessa ja olimme henkisesti valmistautuneet haastavaan iltaan. MUTTA!! SE ratkaiseva palanen pelasti iltamme ja nautimme ihan mahdottomasti.

Nyt kokeneet kesäteatteri-ihmiset jo tietävät mistä puhun: parkkihenkilöistä tietenkin!!! Niistä henkilöistä jotka opastavat ja ohjaavat meitä vierailijoita ajamaan parkkipaikalle ja pysäköimään automme HEIDÄN haluamaansa paikkaan.

Mikään ei pilaa teatterikokemusta varmemmin kuin itsetunto-ongelmista kärsivä parkkimies (tai -nainen) joka väenväkisin haluaa nöyryyttää autoilijoita vaatimalla millintarkkaa ohjeiden noudattamista, auton peruuttamista juuri hänen mielensä mukaisesti, tiukkaan, ahtaaseen  järjestykseen!!!!

Eikä mikään saa varmemmin hyvälle tuulelle ja onnellliseksi kuin iloinen, ystävällinen ja kohtelias parkkimies (tai -nainen) joka näyttää siltä, että hän on onnellinen, että päätin tulla juuri tähän teatteriin ja haluaa auttaa minua nauttimaan teatterista, ihan sama kuinka vinossa minun autoni on - ja mitenpäin sen haluan parkkipaikalle ajaa!!!

Jos minut on ärsytetty jo parkkipaikalla en ehkä ollenkaan tykkää esityksestä joka muuten olisi tyydyttänyt kultttuurinälkäni - ärsytettynä etsin kaikki virheet ja mokat ja kiukuttelen ihan turhasta. Mutta jos minut on saatu hyvälle tuulelle jo tuloportilla, olen tyytyväinen kovin vähään - olen onnellinen kun saan istua tunnin pari ja nauttia levosta, kulttuurista, hyttysistä ja mitä muuta sitä nyt kesäiltaan kuuluukaan.

Joten kiitos meidän iloiset parkkihenkilöt - me näyttelijät olemme hyvin kiitollisia kun teette meidän työmme niiiiiiiin paljon helpommaksi!!!
Kiitos Jana ja Sebastian!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti