torstai 26. heinäkuuta 2018

Kiitos kritiikistä!!! Kesäteatterin totuudenhetki

Miten jännittävää onkaan aina saada toimittajat tekemään juttua omasta esityksestä! Jotenkin projektista tulee todempi, tärkeämpi ja tietysti myös näkyvämpi julkisuuden myötä. Yleensä ne ovat lehtitoimittajia - harvoin, tuskin koskaan, pieneen teatteriin maaseudulla eksyy radio- tai televisotoimittaja!

Hyvä toimittaja on tehnyt taustatyönsä ja tietää mitä olemme ennen tehneet ja tietää myös mitä maakunnassa muuten on tekeillä. Sellaisen toimittajan kanssa on ihanaa tehdä yhteistyötä! Hän kysyy asiantuntevia kysymyksiä, välttää itsestäänselvyyksiä, ei oleta tietävänsä vaan on oikeasti kiinnostunut. Luonnollisesti hän myös kuuntelee vastauksemme ja seuraa  hetken tekemisiämme. Ja kirjoittaa nimemme oikein!


Kaikilla lehtitaloilla on omat tapansa ja tyylinsä tehdä juttuja. He päättävät luonnollisesti milloin ja mistä he tekevät juttuja. Ja kenen ehdoilla. Niinhän me kaikki teemme työtämme. Myöa jokainen teatteri ihan itse päättää mitä esittää ja milloin esittää ja kuka esittää ja kuka ohjaa ja niin edelleen. Me vaan haluamme, että lehti jutuista voisimme päättää myös. Onneksi emme voi.

Onneksi on toimittajia jotka tekevät juttuja ja kritiikkejä ja kuvia ja muuta ihan oman politiikkansa ja etiikkansa mukaan. Onneksi teatterin kannalta. Sillä me emme kehity yhtään jos aina päätämme itse kaikesta. Monenmoisessa isossa ja pienessäkin valtiossa on nähty mitä siitä seuraa jos kukaan ulkopuolinen ei koskaan puutu mihinkään.  Kaukaa haettu esimerkki, myönnetään, mutta teatteria voi hyvin verrata pieneen kuningaskuntaan, oikeastaan.

Joten kiitos, hyvät toimittajat, siitä, että jaksatte vuodesta toiseen paneutua teatterin tekemisen perusteisiin ja kannustatte meitä harrastajia kehittymään ja jatkamaan todella tärkeää kulttuurin tekemistä.  Kiitos, että jaksatte pienenevistä resursseistanne huolimatta paneutua meidän erilaisuuteemme, harrastajateatterien ongelmiin ja potentiaaliin ja jaksatte ravata aina yhtä innokkaina ympäri maakuntaa ennakkoluulottomasti haastattelemassa ja yhdessä kanssamme kehittämässä tätä alaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti