lauantai 4. elokuuta 2018

kesäteatteri - lapset - taksit - sopiiko?

Viime vuonna jo heräteltiin keskustelua siitä sopivatko lapset kesäteatterin katsomoon - tai ollenkaan teatteriin. Yhtä mieltä oltiin varmasti siitä, että lastenteatteriin ainakin sopivat. Yleensä. Ainakin ne hyvin käyttäytyvät lapset. Ne hiljaa kaikkea seuraavat lapset. Kun muutkin katsojat ovat lapsia. Mistään muusta ei sitten yhtämieltä oltukaan.

Jälleen on vietetty yksi teatterikesä ja erilaisiakin lapsia on nähty katsomossa. Suurin osa on ollut aivan ihania!! Kriittisiä ja kannustavia katsojia. Muutama kaikkia terrisoinutkin on kesään mahtunut... samoin kuin kaikkia häirinneitä AIKUISIA! Kyllä niin harmitti kun eläkeläismammat eivät malttaneet millään hiljaa Paimiossa kuunnella loistavaa laulantaa vaan ihan pakko oli kertoa kuulumisia.... muutaman vihaisen mulkaisun ja suhuttelun jälkeen sitten ymmärsivät loukkaantuneina hiljentyä. Onneksi!

Mikä siinä onkin, että teatterissa katsomossa joillekin tulee kaikki jutut mieleen ja ne on ihan pakko kertoa vieruskaverille juuri sillä siunaamalla? Eikö nykyihminen enää osaa yhtään hillitä itseään? Vai onko näytelmät sitten vaan niin tylsiä, että aikansakuluksi ihmiset keksivät muuta puhuttavaa?

Oikeestihan siinä kyllä kärsii esitys kun yleisö hommaa omiaan (tai tulee myöhässä niin että taksit vaan surisee ja häiritsee taas!!). Kaikkien huomio keskittyy pois näyttämöltä - niin yleisön kuin esittäjienkin!! Ei se ole iästä kiinni sopiiko katsomoon vaan siitä osaako käyttäytyä ja kiinnostaako koko esitys!!!! (kuvan alle kaksi vuotias onneksi jaksoi hienosti koko kaksituntisen seurata - minkä tiesinkin, muuten en olisi riskiä ottanut:))

Tottahan se on, että on tänä kesänä nähty muutama puuduttavan tylsäkin esitys, samoin kuin loistavan energisiä, heikolla juonella varusteltuja juttuja ja sitten niitä mahtavan mukaansa tempaavia esityksiä ja kaikkea siltä väliltä. Kyllä se on siunaus, että esityksiä ja esittäjiä on erilaisia! Onhan meitä katsojiakin!
tällä kokoonpanolla olemme käyneet muutamassakin teatterissa!

Ensikesäksi tekisi kyllä mieli järjestää muutama esitys joihin voisi oikein kutsua ne hopöttäjät puhumaan omiaan, tekisi sellaisen 'ilmavan kässärin' jossa olisi paljon tilaa yleisön omille jutuille...  En vaan ole vielä päättänyt miten sitä markkinoisi: 'tervetuloa katsomoon kaikki huonosti käyttäytyvät, ei teatterista kiinnostuneet ihmiset iästä riippumatta'?

Ehkä en kuitenkaan vielä ensi kesänä. Ensi kesäksi on muutama ihan mahtava idea jo muhimassa - näytttelijöiltä on saatu niin hienoja vinkkejä, että sormet syhyää jo -tuskin maltan odottaa sitä joulukuun kirjottamiselle varattua lomaa......

ps. vielä on kaksi omaa esitystä jäljellä - jännityksellä odotan millaisia ihmisiä vielä ehtii katsomoon:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti