keskiviikko 7. elokuuta 2019

Tanssiteatteria, puheteatteria, lastenteatteria.....

On ollut mahtavaa huomata, miten teatterin tekeminen kiinnostaa ihmisiä - meidänkin ympäristöön on tullut uusia teattereita melkein kuin sieniä sateella. No, enemmänkin, sillä sieniä ei kyllä tänä kesänä ole vielä näkynyt kun muutama. Ja mikä todella mukavaa - erilaisia esityksiä on ollut paljon: musiikkiteatteria, lastenteatteria, puheteatteria, vanhoja klassikoita, uusia käsikirjoituksia, toimintaa, pohdintaa, nuorille, vanhoille, miehille, naisille..... Loistavaa!!!

Somero opiston lastenteatterin keijut ja haltijat Kyläsepällä

Siksi olen hämmästyneenä kuunnellut kuinka me ihmetelemme miksi näin paljon teatteria tarvitaan. Tottakai tarvitaan jos tekemisen intoa on! Eihän kuvataiteilijoidenkaan määrää rajoiteta tiettyyn määrään tekijöitä per kylä! Kyllä maailmaan teatteria mahtuu - tehdään vaan niin paljon kuin jaksetaan!!

Varsinkin kun tänä kesänä on selvästi ollut havaittavissa, että tavoitteena on kaikilla hyvän teatterin tekeminen. Se mitä tehdään, pyritään tekemään hyvin. Löytäen omat vahvuudet. Panostaen käsikirjoitukseen. Opettelemalla näyttelemään. Ja ennenkaikkea nauttien siitä mitä tehdään. Mahtavaa!
Aurinkorasvaa ja pikkupullia- iloittelun tekijät Myötätuulen  teatterissa

No yleisöä ei sitten tietenkään riitä aina jokaiseen teatteriin ja siksi kai vähän murisemme välillä, että täytyykö niiden muidenkin tehdä teatteria.... mutta yksikin vaikuttunut katsoja katsomossa on esityksen arvoinen - ei se haittaa, ettei kaikilla aina ole täysiä katsomoita - joillakin joskus on ja hyvä niinkin.

Suomalaiset tuntuvat rakastavan kesäteatteria ja meidän ulkomaalaiset vieraamme ovatkin tänä kesänä ihastuneina seuranneet suomalaista tekemisen kulttuuria. He hämmästelevät harrastajien määrää, yleisön määrää ja oikeastaan ihan kaikkea. Ja selvästi olen ollut huomaavinani pienen kateuden poikasen heidän äänissään...  Hyvä me!!

Siinä se.. Hatunnosto kaikille tekijöille ja kävijöille. Kunhan ensi sunnuntain virolaisvierailu saadaan kunnialla tehtyä on kesä Myötätuulen osalta ohi. Mahtava kesä. Mahtavat esiintyjät ja loistavat yleisöt!!  Ajatukset on jo ensi kesässä........
Minähän en terapiaan  mene - miehet kulisseista kuvattuna Myötätuulen teatterissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti