tiistai 31. joulukuuta 2019

Uusi vuosi teatterissa

Harvoin tulee enää nykyään tehtyä uuden vuoden lupauksia. Mutta nyt ajattelin repäistä ja tehdä muutaman:

1. Lupaan olla rehellinen siinä mitä teen. En kirjoita mitään minkä takana en pystyisi seisomaan, en jätä myöskään ottamatta kantaa jos mielestäni asia sitä vaatisi.  Helposti tulee oltua hiljaa joskus kun ei halua olla hankala tai aiheuttaa pahaa mieltä kenellekään. Vuonna 2020 lupaan siis rehellisesti ottaa myös kantaa. Perustellusti, tietenkin.

2. Pyrin kehittymään. Lupaan opiskella ja harjoitella kehittyäkseni paremmaksi. Jotenkin sitä helposti
Eteenpäin, ,sanoi mamma lumessa!!!!
jää tekemään sitä mitä on ennenkin tehnyt, mikä tuntuu helpolta ja omalta. Tänä vuonna harjoittelen uutta. Kirjoitan uutta (en välttämättä julkaise!!), etsin uusia näkökulmia, uusia tapoja. Siis uusia minulle. En välttämättä keksi pyörää uudelleen, mutta menen rohkeasti epämukavuusalueelleni aina kun mahdollista.

3. Ehkä tärkein lupaus: lupaan kuluttaa kulttuuria niin paljon kuin vain voin. Luen, kuuntelen, katselen, koen, teen, ahmien. Lupaan olla sanomatta ei aina kun vain mahdollista. En laitakaan töitä aina kaiken edelle vaan 2020 yritänkin mennä kulttuuri edellä. Tälläiselle työnarkomaanille tämä on se vaikein lupaus, selvästi. Mutta lupaus on nyt annettu - Tätä kohden mennään!!!!!

Siinä- elämäntapakonsultti sanoi eilen radio Hämeen ohjelmassa, ettei kannata laittaa koko elämää kerralla uusiksi, siksi lupauksiakin on vain kolme. Mutta aika suurilta ne tuntuvat. Olisipas aika hauskaa jos loppuvuodesta meidän teatterin yleisökin voisi sanoa, että sen huomaa, että olen pitänyt lupaukseni. Että meidän teatterikin kehittyisi tässä samalla. Että meidän teatterikin olisi rehellinen. Että meidän teatterikin olisi mahdollisimman monipuolisesti kulttuurissa kiinni tämän vuoden. Huikea ajatus.

Ihan innolla odotan ensi vuotta!! Vuosi 2020 kuulostaa näin katsottuna mahdollisuuksien vuodelta. Uuden kokemisen vuodelta. Vanhan arvostamisen vuodelta. Mahtavalta vuodelta. Peukut pystyyn!!! Ja onnea meille kaikille!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti